Linkek

Összehasonlítás

Fizetési megoldás

GMO Mentes kutyatápok

Főkategória >Kutya >Száraztápok >GMO Mentes kutyatápok

GMO Mentes kutyatápok

FIGYELEM!!

Az egyszerűbb áttekintés érdekében ebben a kategóriában minden termékből CSAK a legnagyobb kiszerelést tüntetjük fel, további kiszerelések a termékre kattintva vagy a gyártóknál részletezve megtalálhatóak!

 

Mi tartozik ide?

  • Brit Care
  • Brit Premium
  • GranataPet
  • Platinum Natural
  • TimberWolf
  • Trainer Fitness
  • Visán OptimaNova

 


Sorrend:

prev
next

-6%
Raktáron
-7%
Raktáron
-7%
Raktáron
-4%
Raktáron
-6%
Raktáron
-3%
Raktáron
-7%
-6%
-3%

prev
next

GMO Mentes kutyatápok

 

Definíció


genetikailag módosított szervezetek (röviden: GMO-k) olyan szervezetek, amelyekben a genetikai örökítőanyagot (DNS) a géntechnológia molekuláris módszereivel a természetben elő nem forduló módon változtatták meg.


A technológiát gyakran nevezik „modern biotechnológiának”, „géntechnológiának”, „génmódosításnak” vagy „génmanipulációnak”. Ezzel a technológiával lehetőség nyílik egy élő szervezet kiválasztott génjeinek, génszakaszainak átültetésére egy másik élő szervezetbe, akár nem-rokon fajok esetén is (például bakteriális gének beültetése növénybe).

 

 

Kutyatápok

Miért is fontos? Mert a kutyatáp gyártók is igyeznek a lehető legjobb minőségben gyártani kedvenceinknek. Ezzel, nem azt mondjuk, hogy a többi kutyaeledel rosszabb lenne, csupán ez egy bizosíték, hogy tényleg jó minőségű termék kerül a kutyánk elé.

 

géntechnológia a mai napig heves viták középpontjában áll. A géntechnológiában bekövetkezett, tudományos léptékkel mérve is gyors fejlődés következtében nem volt elegendő idő a potenciális veszélyek és a hosszú távú hatások teljes kivizsgálására. Lehetséges veszélyeit a mai napig nem vizsgálták, vizsgálják kellő részletességgel. Hiányoznak a hosszú távú környezeti hatásvizsgálatok, a megfelelően elvégzett toxikológiai / allergológiai vizsgálatok és etetési kísérletek. Még mindig kevéssé ismerjük a GMO-k környezeti, ökológiai, egészségügyi, társadalmi és egyéb kockázatait. Jelenlegi tudásunk nem elegendő ahhoz, hogy reálisan meg tudjuk ítélni az esetleges kockázatokat. Amennyiben ezek a szervezetek kijutnak a környezetbe, azokat visszavonni nem lehet. Ezért nagyon fontos, hogy – az elővigyázatosság elvét messzemenően szem előtt tartva – megvédjük egyedülálló természeti értékeinket és megőrizzük mezőgazdaságunk jövedelmezőségét. 

 

 

Magyarországon

 

Jelentős lépés volt, hogy hazánkban már 2006-ban az akkori öt parlamenti párt egymással egyetértve fogalmazta meg Magyarország GMO-mentes stratégiáját és az annak eléréséhez és megőrzéséhez kapcsolódó feladatok megvalósítási folyamatát. Azóta ez a stratégia nem változott, sőt a 2012. január 1-jétől hatályos új Alaptörvényben is megjelenik a GMO-mentes mezőgazdaságra való utalás. 

Hazánk GMO-mentes politikája egyrészt az egyes GMO-k már ismert negatív hatásait bizonyító tudományos eredményeken alapszik. Másrészt gondolnunk kell a jövő nemzedékekre, a környezet biztonságára, és nem utolsó sorban a GM-mentes státuszunkból fakadó és fokozatosan növekvő piaci versenyelőnyünkre, és ebből fakadó gazdasági érdekeinkre.

 

 

Forrás: gmo.kormany.hu


Webáruház készítés