Új jelszó kérése

Kapcsolat

KutyaMánia WebÁruház

Rendelhet telefonon, email-ban, vagy a rendszeren keresztül.

Cím:

1116. Budapest

Fehérvári út 144.

Tel:

+36/30-869-3476

Email: akutyamania[kukac]gmail.com

Bővebben>>

Linkek

Összehasonlítás

Fizetési megoldás

Golden Paws konzerv


GOLDEN MANCS

TERMÉSZETESEN

Jól tudjuk, hogy a kutya őse a farkas és évezredek óta a társa az embernek.  Ez idő alatt mind külső megjelenésében, mind pedig természetében rengeteget változott. Ezzel együtt táplálkozása és emésztése is részben módosult -főleg az utóbbi 100 év során-, de változatlanul a legfőbb tápláléka a hús. Ezen felül a kutyának szüksége van megfelelő rostforrásra és növényi összetevőkre, hiszen mellettünk alkalmazkodott a mi táplálkozási szokásainkhoz is.

A GOLDEN PAWS kutyaeledelek kizárólag friss, ellenőrzött és ismert minőségű húsból, illetve friss növényi összetevőkből készülnek. A tápanyagokat megfelelő mértékben és arányban tartalmazzák, ezzel teljes értékű és rendkívül ízletes eledelt biztosítanak kutyáink számára.

 

Mennyiségi kedvezménynél kérhető kevert ízekkel is, kérlek tüntesd fel a megjegyzésben, hogy milyen kombínációban szeretnéd!


Sorrend:


MI VAN BENNE...?

Ahogy nekünk, a kutyák és macskák számára is fontos a különböző tápanyagok kiegyensúlyozott és megfelelő mértékű bevitele. A legfőbb tápanyagok a fehérjék, zsírok, szénhidrátok, ásványi anyagok, vitaminok és víz. Ezek a tápláló anyagok biztosítják állataink számára a mindennapi energiát, növekedést és általános jólétet. A tápanyagok mennyiségén és arányán kívül kiemelt fontosságú, hogy miből származnak. Az állateledeleket a beltartalmi értékek mellett a bennük lévő összetevők alapján lehet minősíteni. Például a valódi hús értéke vitathatatlan a húsliszttel szemben, hiszen jóval értékesebb a fehérjetartalma és aminosav garnitúrája, mint az egyéb állati eredetű összetevőket (csont, szőr, bőr, toll stb.) tartalmazó húslisztnek, amely hasonló nyersfehérje tartalmat hordoz, de nem jól vagy egyáltalán nem emészthető, így kevésbé egészséges alkotót jelent.

MAGAS ÉRTÉKŰ FEHÉRJE FORRÁSOK

A fehérjék a szervezet építőkövei: részt vesznek a sejtek, szövetek, szervek, enzimek, hormonok, immunanyagok, stb. felépítésében és létfontosságúak a növekedéshez, létfenntartáshoz, megújuláshoz, illetve energiát szolgáltatnak. A fehérjék különböző forrásokból is származhatnak. Az állati eredetű fehérjék (pl. baromfi, bárány, marha, hal, stb.) teljes aminosav garnitúrával rendelkeznek, amely jól illeszkedik a kutya és macska szükségletéhez. A kevésbé jó minőségű állateledelek gyakran tartalmaznak húslisztet, vagy az előállítási költségek csökkentésére szóját, amely kevésbé felel meg kedvenceink igényeinek, sőt, érzékenység esetén emésztési problémákat is okozhat. A GOLDEN PAWS receptúrájának alapja a 80% friss hús! Az állati melléktermék megnevezés különböző eredetű hús- és csontféleségeket takar. A GOLDEN PAWS receptúrája semmiféle mesterséges adalékot nem tartalmaz, így a megfelelő kalcium/foszfor arány beállításához csontos húst alkalmazunk. Ez főleg vad-, bárány- vagy baromfinyakat jelent, ahol a csont mellett még hús is található. A nyakat finom péppé daráljuk és nedves eledeleinkben természetes kalcium-forrásként alkalmazzuk ezt a pépet. Az általunk készített pép kötelező megnevezése „állati melléktermék”, amely nem azonos a teljes állati darálékkal, nyesedékkel, amiben benne van a csont, bőr, szőr, toll, stb., de a címkén így kell feltüntetni.

ZSÍROK

A tápláló anyagok közül a legmagasabb energiát tartalmazzák a zsírok, ami a fehérjék vagy szénhidrátok által hordozott energia kb. kétszeresét jelenti. Emellett létfontosságú vitaminok felszívódását és szervezetben raktározódását segíti (zsíroldékony vitaminok pl: A, D, E). A zsírban lévő zsírsavak (omega-3, omega-6) egészségessé teszik a szőrzetet és a bőrt, az állat bundája fényesebb lesz tőlük, ezen kívül antioxidáns tulajdonságaik révén gyulladásos folyamatok csökkentésében is szerepet játszanak. A GOLDEN PAWS PREMIUM LINE eledelek hidegen sajtolt, természetes búzacsíra olajat tartalmaznak, amely igen gazdag szabad zsírsavakban és E-vitaminban.

SZÉNHIDRÁTOK

A szénhidrátok a kutyák és macskák részére is fontos energiaforrást jelentenek. A rostok szintén fontosak az egészséges bélműködéshez. A GOLDEN PAWS eledelek könnyen emészthető, értékes szénhidrát- és rostforrást tartalmaznak. A zöldségek létfontosságú tápláló anyagokat, antioxidánsokat, enzimeket, természetes eredetű ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak kedvenceink egészségéhez és jó közérzetéhez.

VITAMINOK ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOK

Az ásványi anyagok és vitaminok egymással kölcsönhatásban vesznek részt a biológiai folyamatokban, az enzim rendszereken keresztül segítik az emésztést, izomnövekedést, csontfejlődést, szaporodást, immunrendszert stb. A GOLDEN PAWS eledelek kizárólag természetes eredetű ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak, semmilyen mesterséges kiegészítést nem alkalmazunk. A GOLDEN PAWS eledelek vitaminmegőrző eljárással készülnek, így a benne lévő alkotók vitamintartalma szinte ugyanaz, mintha friss húst vagy növényi összetevőt fogyasztana kedvencünk.

MI NINCS BENNE... MIÉRT?

Fontosnak tartjuk, hogy kitérjünk arra is, mi az amit nem alkalmazunk a GOLDEN PAWS eledelek receptúrájában. Érdemes megnézni a címkén az összetételt. Sajnos igen gyakori, hogy nem kívánatos összetevőket tartalmaz az eledel. Az alábbiakban felsoroljuk a kevésbé egészséges összetevőket és azt is elmondjuk, hogy miért károsak vagy nem megfelelőek kutyáink és macskáink számára.

HÚSLISZT

A GOLDEN PAWS eledelek kizárólag friss húsból készülnek és nem tartalmaznak húslisztet! A húsliszt eredete és előállítási körülményei eltérőek lehetnek, a húsfeldolgozó ipar melléktermékei is belekerülhetnek. Nehezen azonosítható, hogy a laboratóriumban mért nyersfehérje tartalom konkrétan miből származik. Például a toll nyersfehérje tartalma igen magas, de a kutya és a macska ezt rosszul vagy egyáltalán nem hasznosítja, ezért akár emésztési problémákat is okozhat.

SZÓJA

A szója aminosav garnitúrája nem felel meg teljes mértékben a kutyák vagy macskák számára, ezért fehérje tartalma kevésbé értékes. Nehezen emészthető, bizonyos esetekben allergiát vagy intoleranciát okoz. Olcsó fehérjeforrás, de nem érdemes ezzel emelni az eledel nyersfehérje tartalmát.

MESTERSÉGES SZÍNEZÉKEK, ÍZFOKOZÓK, TARTÓSÍTÓSZEREK

A mesterséges színezékek, ízfokozók és tartósítószerek nem rendelkeznek tápértékkel, ugyanakkor ismert és eddig ismeretlen mellékhatásaik (allergia, súlyos betegségek, bőrirritáció, stb.) lehetnek. A tartósítószerek egyrészről erős antioxidánsok (BHA, BHT, stb.), másrészről penészedés gátlók (szorbinsav). Kis mennyiségben nincs közvetlen mérgező hatásuk, de hosszú távon nem egészséges a fogyasztásuk. Mi, a gazdájuk nem csak konzerveket eszünk, így az esetleg elfogyasztott tartósítószerek, egyéb mesterséges adalékok felhígulnak szervezetünkben. Viszont a kutyánk vagy macskánk, amely csak állateledelt kap enni, minden étkezésnél beviszi ezeket a mesterséges anyagokat a szervezetébe. Ezért a GOLDEN PAWS nem tartalmaz mesterséges adalékanyagot! Egyetlen kivétel a taurin a macskák számára, de a taurin hiány a macskáknál vakságot, illetve hasnyálmirigy- és szívproblémákat okozhat.

 

 


Webáruház készítés