Alacsony glykaemiás index
Az alacsony glykaemiás indexű gabonafélék (árpa, kukorica) és az útifű nedveinek zselationképző hatása együttesen mérsékelik az evés utáni vércukor-emelkedést.
Magas fehérjetartalom
A táp magas fehérjetartalma alacsonyabb nettó energiabevitelt jelent, ugyanakkor jelentős, de elnyújtottan keletkező glükózforrást jelent a szervezetnek (glükoneogenezis).
Mérsékelt kalóriatartalom
Az alacsony energiabevitel elősegíti az optimális testösszetétel fenntartását, ugyanakkor gátolja az elhízott állatok sejtjeire jellemző inzulinrezisztencia kialakulását.
Alacsony keményítőtartalom
A táp alacsonyabb keményítőtartalmának köszönhetően mérsékil az evés utáni vércukorszint-emelkedést.
Összetétel: hús és állati származékok, gabonafélék (kukorica), növényi eredetű származékok, ásványi anyagok, olajok és zsírok.
Adalékanyagok (kilogrammonként): Tápértékkel rendelkező adalékanyagok: D3 vitamin: 220 NE, E1 (Vas): 3,5 mg, E2 (Jód): 0,1 mg, E4 (Réz): 0,9 mg, E5 (Mangán): 1 mg, E6 (Cink): 11 mg.
Analitikai összetevők: Nyersfehérje: 9% - Nyersolajok és -zsírok: 3% - Nyershamu: 1,2% - Nyersrost: 1,5% - Nedvesség: 82,5% - Eszenciális omega-6- zsírsavak: 0,6% - Eszenciális omega-3-zsírsavak: 0,15% - Összes cukor: 1,3% - Keményítő: 2,3 %.